Τα πρώτα βήματα

Η περιπέτεια ξεκινά…

Ελάτε στον κόσμο Linde αμέσως μετά το σχολείο.

Μαθητές

Η Linde μπορεί να σας δώσει το εφαλτήριο που χρειάζεστε για να ακολουθήσετε την κλίση σας στο ξεκίνημα ενός νέου και συναρπαστικού κεφαλαίου στη ζωή σας. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το εμπόριο, τη βιομηχανία ή ως τεχνικός, εδώ μπορείτε να δείτε τις επιλογές σας.

Μαθητείας

Ο μαθητευόμενος του σήμερα είναι ο πιστοποιημένος ειδικός του αύριο.

Μάθετε την τέχνη σας μαζί μας και αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο σύνολο από ευρέως αναγνωρισμένα προσόντα που θα σας προετοιμάσει για την εργασία σας στη Linde ή και για περαιτέρω επιμορφωτικά προγράμματα.

Στη Linde, πιστεύουμε πολύ στη μάθηση μέσω της πρακτικής εφαρμογής. Θα σας αναθέσουμε ατομικές ευθύνες σε πραγματικά έργα της Linde. Θα είστε υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προϊσταμένων μας και θα εργάζεστε σε περιβάλλον υπερσύγχρονης τεχνολογίας στα κέντρα εκπαίδευσης της εταιρείας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας δούμε να εξελίσσεστε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Το προφίλ σας

Αναζητάμε μαθητευόμενους με πάθος για τη δουλειά τους. Θέλουμε συνεργάσιμους ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα, που θέτουν δικούς τους στόχους, προτείνουν νέες ιδέες και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους.

Συνεταιριστικές σπουδές

Από τη θεωρία στην πράξη.

Τι καλύτερο για να προετοιμάσετε τη σταδιοδρομία σας στη Linde από έναν συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας στον χώρο εργασίας; Αυτό ακριβώς προτείνουμε με τα προγράμματα συνεταιριστικών σπουδών μας.

Στη Γερμανία, συνεργαζόμαστε με το κρατικό πανεπιστήμιο συνεταιριστικών σπουδών Βάδης-Βιρτεμβέργης στη Στουτγκάρδη και το Μάνχαϊμ, καθώς και με το διεθνές πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Τα προγράμματα σπουδών μηχανικής στο Μάνχαϊμ, με έμφαση στην κατεύθυνση των χημικών μηχανικών, αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα του μοντέλου συνεταιριστικών σπουδών.

Το προφίλ σας

Αναζητάμε μαθητές με πάθος και δίψα για μάθηση. Θέλουμε συνεργάσιμους ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα, που θέτουν δικούς τους στόχους, προτείνουν νέες ιδέες και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους.

Πρακτική άσκηση για μαθητές

Βουτήξτε στα βαθιά της επαγγελματικής ζωής στη Linde.

Τελειώνετε το σχολείο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας αλλά δεν είστε ακριβώς βέβαιοι τι θέλετε να κάνετε; Κάνοντας πρακτική άσκηση στη Linde θα σχηματίσετε μια εικόνα για τις καθημερινές δραστηριότητες σε μια πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση.

IΣτο Πούλαχ κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας, προσφέρουμε θέσεις ασκούμενων με εμπορικό και τεχνικό αντικείμενο σε προγράμματα μαθητείας και σε προγράμματα συνεταιριστικών σπουδών.

Στην άσκηση με συνδυασμό συνεταιριστικών σπουδών, θα ενημερωθείτε για τα προσφερόμενα μαθήματα και την επιχειρηματική μας δραστηριότητα μαζί με ορισμένους από τους τρέχοντες συνεταιριστικούς φοιτητές μας. Στην άσκηση με συνδυασμό μαθητείας, θα γνωρίσετε από κοντά την εργασία του διοικητικού υπαλλήλου γραφείου ή του ειδικευμένου τεχνικού.

Το προφίλ σας

Αναζητάμε μαθητές γεμάτους διάθεση και κίνητρο που φοιτούν στο Λύκειο. Θέλουμε συνεργάσιμους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Σημαντικές ημερομηνίες.

Σημαντικές ημερομηνίες

Εμπορική πρακτική για
συνεργατικές σπουδές

Apply εδώ

Τεχνική πρακτική για
συνεργατικές σπουδές

Επί του παρόντος δεν είναι δυνατό για το 2017

Εμπορική πρακτική άσκηση για
θέσεις μαθητείας

Ισχύουνεδώ

Τεχνική πρακτική άσκηση για
θέσεις μαθητείας

Επί του παρόντος δεν είναι δυνατό για το 2017

Τι προσφέρουμε

Στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο όλος ο κόσμος απλώνεται στα πόδια σας! Γνωρίζουμε ότι η Linde δεν είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει ευκαιρίες σε μαθητές και φοιτητές. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι η καλύτερη. Και ιδού ο λόγος

 • Καταξίωση

  • Μια σίγουρη και σταθερή εταιρεία με πορεία άνω των 135 ετών γεμάτη τεχνολογικά επιτεύγματα.
  • Παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια βιομηχανικών αερίων, αερίων διεργασιών και ειδικών αερίων και μία από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες μηχανικής.
  • Διεθνής εταιρεία με εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφεία σε πάνω από 100 χώρες.
  • Ανοιχτή και φιλική εργασιακή ατμόσφαιρα, γεμάτη ομαδικό πνεύμα και πνεύμα εμπιστοσύνης.

  Shadow
 • Άριστες συνθήκες και παροχές εργασίας

  • Ευέλικτο ωράριο
  • 30 ημέρες άδειας
  • Ελκυστικές αποδοχές, επίδομα αδείας και 13ος μισθός
  • Πρόσθετες παροχές όπως επίδομα μετακινήσεων
  • Εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

  Shadow
 • Βραβευμένη επαγγελματική κατάρτιση

  • Δεκαετίες εμπειρίας στην επαγγελματική κατάρτιση
  • Ικανοί και αφοσιωμένοι προϊστάμενοι κατάρτισης σε όλες τις εγκαταστάσεις μας
  • Ευκαιρίες ανεξάρτητης εργασίας και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε πολλά διαφορετικά τμήματα
  • Μεγάλο εύρος από ενδιαφέροντα αντικείμενα εργασίας
  • Εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και άριστη υποδομή
  • Εκπαίδευση στην πράξη και κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. ημέρα υποδοχής και γνωριμίας)
  • Μακρά παράδοση βραβευθέντων μαθητευόμενων, συνεταιριστικών φοιτητών και προϊσταμένων κατάρτισης
  • Μακρά παράδοση αριστείας στη βαθμολογία αποφοίτησης

  Shadow
 • Εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας

  • Ελκυστικές θέσεις νέων αποφοίτων και άριστες ευκαιρίες μόνιμης εργασίας
  • Πλήρες φάσμα επιλογών εξέλιξης και επαγγελματικών ευκαιριών

  Shadow

Δεν το λέμε μόνο εμείς…

"Υπάρχει ένας ισορροπημένος συνδυασμός πανεπιστημιακής και πρακτικής εκπαίδευσης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του πολιτικού μηχανικού, θα έχω τρία πτυχία."

Felix Beuthner, συνεταιρικός φοιτητής σχολής πολιτικών μηχανικών

“Η Linde προσφέρει μοναδικές επαγγελματικές προοπτικές: Ολοκλήρωσα τη μαθητεία μου και την επιπρόσθετη εκπαίδευσή μου ως προϊστάμενος και τώρα είμαι εκπαιδευτής χημικών τεχνολόγων πλήρους απασχόλησης."

Richard Zieglmeier, εκπαιδευτής χημικών τεχνολόγων

“Η καλή και σωστή επαγγελματική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για εμάς. Είμαστε περήφανοι για τις δεκαετίες πείρας και τις πολυάριθμες βραβεύσεις που έχουμε στο ενεργητικό μας.”

Δρ Gabriele Engl, επικεφαλής επαγγελματικής κατάρτισης της Linde Γερμανίας

“Η μετακίνηση σε τόσο πολλά και διαφορετικά τμήματα ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία για την επαγγελματική μου πορεία. Επίσης, είχα την ευκαιρία να δικτυωθώ από πολύ νωρίς στην καριέρα μου.”

Virginia Esly, επικεφαλής δικτύων πωλήσεων, πρώην συνεταιριστική φοιτήτρια

“Το πρόγραμμα συνεταιριστικών σπουδών μού προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την κανονική φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Συνδυάζω άμεσα τη θεωρία και την πράξη.”

Hendrik Kuepker, συνεταιρικός φοιτητής σχολής πολιτικών μηχανικών

“Η μαθητεία στη Linde στη θέση διοικητικής υπαλλήλου βιομηχανικών μονάδων είναι πολύ ενδιαφέρουσα και κάθε μέρα αναλαμβάνω κάτι διαφορετικό.”

Sarah Jaekel, μαθητευόμενη διοικητική υπάλληλος βιομηχανικών μονάδων

“Η δυνατότητα να βρίσκω μόνος μου λύσεις και να προτείνω ιδέες είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της μαθητείας.”

Patrik Molitor, μαθητευόμενος τεχνικός μηχανοτρονικής

Έτοιμοι για την αίτησή σας?

Βρείτε το πρόγραμμα μαθητείας ή συνεταιριστικών σπουδών που σας ταιριάζει και δείτε παρακάτω πώς να συμπληρώσετε την αίτησή σας.

* Please note that these job adverts are only available in German.

* Please note that these job adverts are only available in German.

 

Η διαδικασία της αίτησης

1.Βρείτε και επιλέξτε τη θέση που θέλετε

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω ενότητες για να επιλέξετε "Μαθητείες" ή "Συνεταιριστικές σπουδές". Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τομέα απασχόλησης και την περιοχή που θέλετε από το αναπτυσσόμενο μενού.

2. Κάντε αίτηση ηλεκτρονικά

Όταν βρείτε μια θέση που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε «Online Bewerben» (Ηλεκτρονική αίτηση) για να μεταβείτε στη σελίδα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Εκεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας και να ανεβάσετε μια συνοδευτική επιστολή, το βιογραφικό σας, τα πιστοποιητικά και τα πτυχία σας, καθώς και συστάσεις. 
Σημείωση: Πρέπει να κάνετε την αίτησή σας μόνον ηλεκτρονικά. Μην στείλετε την αίτησή σας με email ή μέσω ταχυδρομείου.

3. Περιμένετε την επιβεβαίωση ότι τη λάβαμε

Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτησή σας, θα λάβετε άμεσα ένα email που θα επιβεβαιώνει ότι τη λάβαμε. Στη συνέχεια, θα ελέγξουμε τα έγγραφα που επισυνάψατε.

4. Χαλαρώστε ενώ εμείς επεξεργαζόμαστε τις αιτήσεις!

Η αίτησή σας θα εξεταστεί από τους υπεύθυνους προσλήψεων του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης της εταιρείας.

5. Ξεκινά η διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι με τα καλύτερα προσόντα θα κληθούν να δώσουν ατομική συνέντευξη. Σε ορισμένες θέσεις, προγραμματίζουμε νωρίτερα τηλεφωνικές συνεντεύξεις ή εξετάσεις αξιολόγησης.

6. Έρχεστε για συνέντευξη

Η συνέντευξη εργασίας διεξάγεται από τους υπεύθυνους προσλήψεων του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης και, σε ορισμένες θέσεις, από ένα στέλεχος του αντίστοιχου τμήματος που αφορά η θέση.
Το βασικότερο από όλα είναι να είστε καλά προετοιμασμένοι. Ενημερωθείτε σχετικά με την εταιρεία μας. Να είστε αυθεντικοί και καλά προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις γύρω από τον επαγγελματικό τομέα για τον οποίο έχετε κάνει αίτηση.

7. Περιμένετε την απόφασή μας

Μετά τις συνεντεύξεις, ενημερώνουμε τηλεφωνικά τους επιτυχόντες. Η σύμβαση και οι επιπλέον πληροφορίες που θα χρειαστείτε για το ξεκίνημά σας στη Linde θα σταλούν ταχυδρομικά.

8. Η περιπέτεια ξεκινά!

Στην αρχή του κύκλου επαγγελματικής κατάρτισης, όλοι οι μαθητευόμενοι και οι συνεταιριστικοί φοιτητές συναντιούνται στην εκδήλωση υποδοχής και γνωριμίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα ενημερωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μαθητείας και σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Η διαδικασία της αίτησης

1.Βρείτε και επιλέξτε τη θέση που θέλετε

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω ενότητες για να επιλέξετε "Μαθητείες" ή "Συνεταιριστικές σπουδές". Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τομέα απασχόλησης και την περιοχή που θέλετε από το αναπτυσσόμενο μενού.

2. Κάντε αίτηση ηλεκτρονικά

Όταν βρείτε μια θέση που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε «Online Bewerben» (Ηλεκτρονική αίτηση) για να μεταβείτε στη σελίδα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Εκεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας και να ανεβάσετε μια συνοδευτική επιστολή, το βιογραφικό σας, τα πιστοποιητικά και τα πτυχία σας, καθώς και συστάσεις. 
Σημείωση: Πρέπει να κάνετε την αίτησή σας μόνον ηλεκτρονικά. Μην στείλετε την αίτησή σας με email ή μέσω ταχυδρομείου.

3. Περιμένετε την επιβεβαίωση ότι τη λάβαμε

Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτησή σας, θα λάβετε άμεσα ένα email που θα επιβεβαιώνει ότι τη λάβαμε. Στη συνέχεια, θα ελέγξουμε τα έγγραφα που επισυνάψατε.

4. Χαλαρώστε ενώ εμείς επεξεργαζόμαστε τις αιτήσεις!

Η αίτησή σας θα εξεταστεί από τους υπεύθυνους προσλήψεων του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης της εταιρείας.

5. Ξεκινά η διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι με τα καλύτερα προσόντα θα κληθούν να δώσουν ατομική συνέντευξη. Σε ορισμένες θέσεις, προγραμματίζουμε νωρίτερα τηλεφωνικές συνεντεύξεις ή εξετάσεις αξιολόγησης.

6. Έρχεστε για συνέντευξη

Η συνέντευξη εργασίας διεξάγεται από τους υπεύθυνους προσλήψεων του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης και, σε ορισμένες θέσεις, από ένα στέλεχος του αντίστοιχου τμήματος που αφορά η θέση.
Το βασικότερο από όλα είναι να είστε καλά προετοιμασμένοι. Ενημερωθείτε σχετικά με την εταιρεία μας. Να είστε αυθεντικοί και καλά προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις γύρω από τον επαγγελματικό τομέα για τον οποίο έχετε κάνει αίτηση.

7. Περιμένετε την απόφασή μας

Μετά τις συνεντεύξεις, ενημερώνουμε τηλεφωνικά τους επιτυχόντες. Η σύμβαση και οι επιπλέον πληροφορίες που θα χρειαστείτε για το ξεκίνημά σας στη Linde θα σταλούν ταχυδρομικά.

8. Η περιπέτεια ξεκινά!

Στην αρχή του κύκλου επαγγελματικής κατάρτισης, όλοι οι μαθητευόμενοι και οι συνεταιριστικοί φοιτητές συναντιούνται στην εκδήλωση υποδοχής και γνωριμίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα ενημερωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μαθητείας και σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων