Portrait of Francois Wolmarans, Linde Graduate engineer in hard hat

Χαράζοντας το δικό του μονοπάτι

Francois Wolmaransειδικός πωλήσεων προϊόντων Premium

Το πάθος του Francois για τη μηχανική τον οδήγησε στη Linde – εκεί όπου εξακολουθεί να το προσφέρει ακόμα και σήμερα Αυτή είναι η ιστορία του.

25 ετών πτυχιούχος με εντυπωσιακό βιογραφικό, ο Francois Wolmarans βρήκε γρήγορα τη θέση του στη Linde. Τώρα διανύει το τελικό στάδιο του διατμηματικού προγράμματος LEaD για πτυχιούχους στις ΗΠΑ και όχι μόνο αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά του αλλά αριστεύει σε όλες. Στη συνέντευξη, μας αποκαλύπτει περισσότερα για την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Image showing Linde engineer, Francois Wolmarans, with client at a desk

Η ζωή στη Linde

Francois, μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για σένα – από πού είσαι και πού μεγάλωσες?
Έχω διπλή υπηκοότητα, από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία (από την πλευρά της μητέρας μου). Μεγάλωσα στο Γιοχάνεσμπουργκ αλλά μετακόμισα στο Ορλάντο της Φλόριντα το 2003. Γράφτηκα στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Ταλαχάσι όπου σπούδασα μηχανικός βιομηχανικών και κατασκευαστικών εφαρμογών, καθώς και κινεζική γλώσσα και πολιτισμό. Περίεργος συνδυασμός, θα μου πείτε, αλλά βρίσκω την κινεζική γλώσσα τόσο ενδιαφέρουσα!

Πού εργαζόσουν πριν έρθεις στη Linde?
Πριν έρθω στη Linde εργαζόμουν για το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο ινστιτούτο υλικών υψηλών επιδόσεων σε έρευνες νανοτεχνολογίας – που αφορούσαν ειδικά νανοσωλήνες άνθρακα και γραφένιο. Η ομάδα μας βραβεύτηκε σε συνέδριο εφαρμογής της νανοτεχνολογίας στην άμυνα το 2013 και έλαβα πρόσκληση ως βασικός συντάκτης να παρουσιάσω την εργασία μας στην εθνική διάσκεψη για την καινοτομία στις ΗΠΑ το 2014 στην Ουάσινγκτον. Μια εκπληκτική εμπειρία που όμως έκανε τα πόδια μου να τρέμουν από το άγχος!

Και πώς κατέληξες στη Linde; Σε προσέγγισαν από την εταιρεία ή τους προσέγγισες εσύ?
Συμμετείχα στον μαραθώνιο Shell Eco με την ομάδα του πανεπιστημίου. Είναι ένας διαγωνισμός μηχανικής στον οποίο η Linde είναι ο επίσημος διεθνής εταίρος. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, γνώρισα μια εργαζόμενη στη Linde η οποία με ενημέρωσε για το διατμηματικό πρόγραμμα LEaD (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Learn, Excel and Develop [μαθαίνω, αριστεύω και εξελίσσομαι]) στο οποίο οι συμμετέχοντες απασχολούνται διαδοχικά σε τρεις διαφορετικούς θεματικά τομείς που αφορούν τη μηχανική και τις εμπορικές συναλλαγές. Της έδωσα το βιογραφικό μου και αφού πέρασα με επιτυχία τη διαδικασία πρόσληψης, μου πρόσφεραν μια θέση!

Image showing Linde engineer, Francois Wolmarans, adjusting a valve

“Έχω πολύ σαφέστερη εικόνα της σταδιοδρομίας που θέλω να ακολουθήσω αφού ολοκληρώσω το πρόγραμμα LEaD.”

Image showing Linde engineer, Francois Wolmarans, on a call

“Μου δόθηκε πολύ σύντομα η αυτονομία να βγαίνω και να κάνω πωλήσεις μόνος μου.”

Image showing Linde engineer, Francois Wolmarans, looking at machinery

Η ζωή στη Linde

Ανέφερες το πρόγραμμα LEaD. Θέλεις να μας πεις περισσότερα ?
Μετακινούμαστε τρεις φορές μέσα σε δύο χρόνια. Η πρώτη θέση μου ήταν ως μηχανικός πωλήσεων εφαρμογών στο τμήμα τροφίμων και ποτών. Ταξίδευα σε όλη τη χώρα σε εργοστάσια που ήταν ήδη πελάτες μας ή θα μπορούσαν να γίνουν μελλοντικά, με αντικείμενό μου την έρευνα και την ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων. Μου δόθηκε πολύ σύντομα η αυτονομία να βγαίνω και να κάνω πωλήσεις μόνος μου. Η δεύτερη θέση μου ήταν ως διαχειριστής έργου στον τομέα μαζικών εφαρμογών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Ήμουν υπεύθυνος για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, δηλαδή υπολόγιζα, μεταξύ άλλων, τις παροχές, τις διαστάσεις των σωληνώσεων και αγωγών διεργασίας και αναλάμβανα τη διαχείριση των εργολάβων μας.

Και ποια είναι σήμερα η θέση σου στη Linde?
Τώρα εργάζομαι ως μηχανικός έργου ηλεκτρονικών και προϊόντων Premium στην τρίτη θέση μου στο πλαίσιο του προγράμματος με έδρα στην περιοχή Ειρηνικού και βορειοδυτικών ΗΠΑ. Η ομάδα μας είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διεύρυνση διεργασιών ειδικής χημικής παραγωγής που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές υψηλής τεχνολογίας.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το καλύτερο στοιχείο του προγράμματος πτυχιούχων ?
Είναι κάτι που θα επισημαίνω συνέχεια. Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να συμμετέχω στην παραγωγή, τη διαχείριση έργου και τις τεχνικές πωλήσεις από τις διάφορες θέσεις μου. Έχω πολύ σαφέστερη εικόνα της σταδιοδρομίας που θέλω να ακολουθήσω αφού ολοκληρώσω το πρόγραμμα LEaD.

Ποια είναι τα γεγονότα που ξεχωρίζουν στη σταδιοδρομία σου στη Linde μέχρι τώρα?
Είναι πολλά. Πρώτον, η πρώτη μου πώληση ύστερα από μόλις έξι μήνες. Δεύτερον, όταν κατόρθωσα να εντοπίσω και να επιλύσω επιτυχώς μια πιθανώς επικίνδυνη διαρροή αερίου σε μια επίσκεψη σε εγκαταστάσεις πελάτη και τρίτον όταν μερικές από τις ιδέες που υπέβαλα στο πλαίσιο ομαδικής εργασίας τεχνολογικής φύσης επιλέχθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή!

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου; Πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον?
Σε λίγο ολοκληρώνεται η τρίτη τοποθέτησή μου και έχω δεχτεί μια νέα θέση στην εταιρεία ως υπεύθυνος αγορών νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο τμήμα ηλεκτρονικών προϊόντων και προϊόντων Premium! Πιστεύω ότι θα είναι μια υπέροχη πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη νέα μου ιδιότητα και να αναπτύξω τις δεξιότητές μου!

Σύντομες πληροφορίες

  • Πολύ καλή γνώση τεσσάρων γλωσσών! Αγγλικά, Αφρικάανς, Γαλλικά και απλοποιημένα Κινεζικά
  • Νικητής του ερευνητικού βραβείου με θέμα «Η νανοτεχνολογία στην άμυνα» στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Φλόριντα
  • Ανέβηκε στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο και του ιερού όρους Χουά Σαν
  • Ο πατέρας του αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση για εκείνον, καθώς δημιούργησε από το μηδέν την κατασκευαστική εταιρεία του ξεκινώντας σε ηλικία μόλις 23 ετών!
  • Είναι μεγάλος θαυμαστής του Έλον Μασκ – συμπατριώτη του από τη Νότια Αφρική και μηχανικού με απεριόριστη δημιουργικότητα!
Image showing Linde engineer, Francois Wolmarans, at dinner with friends