Portrait of Michael Altmann, Linde REMEO healthcare manager

Έργο με ανθρώπινο πρόσωπο

Michael Altmannυπεύθυνος κέντρου REMEO®

Το πάθος του Michael είναι το ενδιαφέρον και η φροντίδα του για τους άλλους – ένα χάρισμα που αποτέλεσε το έναυσμα για την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του στη Linde. Διαβάστε την ιστορία του…

Υπάρχουν στιγμές στην επαγγελματική ζωή του Michael Altmann τις οποίες δεν θα άλλαζε με τίποτα. Όπως μία ημέρα το καλοκαίρι του 2015. Ο Altmann και η ομάδα του έκαναν μια γιορτή για τους ενοίκους του κέντρου μακροχρόνιου μηχανικού αερισμού REMEO® στην πόλη Μάχλοβ. Για να είναι η εμπειρία πραγματικά ιδιαίτερη, είχαν καλέσει ένα συγκρότημα να παίζει ζωντανά. ”Ένας ασθενής μας είναι ηλικιωμένος, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και μετά βίας μπορεί να περπατήσει", λέει ο Altmann. "Αλλά όταν το συγκρότημα ξεκίνησε να παίζει ένα παλιό ερωτικό τραγούδι, σηκώθηκε ξαφνικά όρθιος, οδήγησε τη γυναίκα του στην πίστα και χόρεψαν σαν νεαροί! "Αυτό που δεν γνώριζε κανείς ήταν ότι αυτό ήταν το "τραγούδι τους". Με αυτό είχαν ερωτευτεί. "Τα μάτια μου βούρκωσαν», λέει ο Altmann.”Ένα έργο που χαρίζει υπερηφάνεια

Ο Altmann και η ομάδα του καλύπτουν το διάστημα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου μέχρι το σπίτι του ασθενή. Η δέσμευση είναι τεράστια: οι ασθενείς πολλές φορές παραμένουν εκεί 200 ημέρες ή και περισσότερο. Ο Altmann είναι επικεφαλής μιας διευθυντικής ομάδας τριών στελεχών η οποία επιβλέπει το προσωπικό και τη διεύθυνση της μονάδας – και, φυσικά, τη θεραπεία των ασθενών και την επαφή με τις οικογένειες. «Το αντικείμενο της δουλειάς μας είναι ο κόσμος όλος για τους ανθρώπους που φροντίζουμε», αναφέρει. Το κέντρο διαθέτει 41 κλίνες και 54 εργαζόμενους – και ο ίδιος μπορεί να είναι υπεύθυνος ακόμα και για 95 ανθρώπους!

Ακούγεται περίεργο αλλά η ζωή του θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πορεία. «Όταν ήμουν πιο νέος, δεν ήθελα να απασχοληθώ στον τομέα της υγείας», θυμάται ο Altmann. «Δεν άντεχα καν τη μυρωδιά του αντισηπτικού.» Αντίθετα, το όνειρό του ήταν να εργαστεί στη διαφήμιση. Όταν όμως πτώχευσε η εταιρεία στην οποία είχε ξεκινήσει ως μαθητευόμενος, η μητέρα του (νοσηλεύτρια στο επάγγελμα) τού έκανε την εξής πρόταση: «Γιατί δεν δοκιμάζεις να εργαστείς στον κλάδο της υγείας;».

Image showing Linde healthcare manager consulting with patient
Image showing Linde healthcare manager adjusting patient's breathing equipment

“Ήθελα μια θέση από την οποία θα μπορούσα να παίρνω αποφάσεις, από την οποία θα πετύχαινα ουσιαστική διαφορά. Και πάνω από όλα, ήθελα να μάθω.”

Image showing a close up of carer's hand on a patient's hand

“Έμαθα ότι η ευγνωμοσύνη ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη είναι κάτι μοναδικό. Κάτι που δεν βιώνεται πουθενά αλλού.”

Image showing Linde healthcare manager reading patient notes with colleague

Η ώρα των αλλαγών

Ο Altmann ήταν 23 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην κατ' οίκον νοσηλεία ενός κατάκοιτου ασθενή που έπασχε από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS). Περιγράφει την εργασία του ως την εμπειρία μέσω της οποίας ενηλικιώθηκε. Καθώς ήταν ανήσυχο πνεύμα, σύντομα αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος για περισσότερες ευθύνες. «Δεν με ικανοποιούσε πια να είμαι νοσηλευτής. Είχα δει πολλά σφάλματα οργάνωσης, πολλές διαδικασίες που θα μπορούσαν να βελτιστοποιηθούν. Ήθελα μια θέση από την οποία θα μπορούσα να παίρνω αποφάσεις, από την οποία θα πετύχαινα ουσιαστική διαφορά. Και πάνω από όλα, ήθελα να μάθω.» Ήταν μόνο θέμα χρόνου να ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο σπουδών του πάνω στη διαχείριση μονάδων νοσηλείας και – λίγο αργότερα - έναν ανώτατο κύκλο σεμιναρίων για τη θέση του διευθυντή κέντρου νοσηλείας

Όλα αυτά δεν οφείλονται μόνο σε δική μου παρόρμηση», παραδέχεται χαμογελώντας. «Από τη στιγμή που ξεκίνησα να εργάζομαι στη Linde το 2011, είχα ενθάρρυνση και στήριξη να προχωρήσω.» Κάτι για το οποίο είναι πραγματικά ευγνώμων: «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γίνω διευθυντής κέντρου – και ξαφνιάστηκα τόσο πολύ όταν μου πρότειναν να αναλάβω το κέντρο στο Μάχλοβ. Άλλωστε είναι το κόσμημα της REMEO® – το πρώτο και μεγαλύτερο στη Γερμανία!» Ύστερα από έναν αρχικό δισταγμό, δέχτηκε και από τότε συνεχίζει με την ίδια επιτυχία.

Σύντομες πληροφορίες

  • Περιοχή: Μάχλοβ, Γερμανία
  • Ξεκίνησε στη Linde: 2011
  • Αγαπημένη ταινία: Πέρα από την Αφρική
  • Αγαπημένη μουσική: Είμαι παιδί της δεκαετίας του '90, άρα: ηλεκτρονική, χάουζ, λάουντζ – π.χ. Fritz Kalkbrenner
  • Ξέρετε ότι: Έχω τατουάζ παντού στο σώμα μου, τα οποία απεικονίζουν όλη την οικογένειά μου
Image showing Linde healthcare manager pushing patient in wheelchair