Ο Matthias και οι μηχανικοί

Matthias Suchomel προϊστάμενος επαγγελματικής κατάρτισης

Ο μαθητής που έγινε δάσκαλος. Ο Matthias ξεκίνησε ο ίδιος ως μαθητευόμενος και τώρα εκπαιδεύει την επόμενη γενιά – δοκιμάζοντας παράλληλα νέους τρόπους.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Matthias Suchomel είναι τα επιτεύγματα των άλλων. «Όταν οι μαθητευόμενοί μου βρίσκουν μια λύση, όταν ολοκληρώνουν μια εργασία, όταν περνούν τις εξετάσεις τους, αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές της επαγγελματικής διαδρομής μου.» Το πρόσωπό του φωτίζεται όταν μιλάει για τις καθημερινές επιτυχίες.

Ως προϊστάμενος κατάρτισης του τμήματος αερίων της Linde στη Γερμανία, είναι υπεύθυνος για πάνω από 20 μαθητευόμενους. «Πρόκειται για μια πολύ καθοριστική περίοδο στη ζωή τους. Μεγαλώνουν, ωριμάζουν, ενηλικιώνονται.» Ο Suchomel δεν θέλει απλώς να τους συνοδεύει στην πορεία τους, θέλει να τους κινητοποιεί με κίνητρα – και να τους οδηγεί σε μοναδικά επιτεύγματα.

"Κάθε εκπαιδευόμενος συνεισφέρει με διαφορετικό ταλέντο. Κάποιος μπορεί να έχει έφεση στα ηλεκτρονικά, άλλος στη μηχανική, ένας τρίτος να γνωρίζει καλό σχέδιο… Ο καθένας προσφέρει σε αυτό που είναι καλός και έτσι έχουμε βέλτιστο αποτέλεσμα."

“Το θεωρώ συναρπαστικό να εργάζομαι με νέους ανθρώπους. Ήμουν και εγώ μαθητευόμενος στη Linde και γνωρίζω τι χρειάζεται για να αποκτήσει η καθημερινή εργασία έμπνευση και ενδιαφέρον.”

“Οι μαθητευόμενοί μου μαθαίνουν ότι μπορούν να ενεργούν αυτόνομα. Μαθαίνουν ότι ως ομάδα μπορούν να πετύχουν περισσότερα από όσα πετυχαίνει καθένας ατομικά. Και τέλος μαθαίνουν ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα.”

Σύντομες πληροφορίες

  • Περιοχή: Ούντερσλάισχαϊμ, Γερμανία
  • Ξεκίνησε στη Linde: Μαθητεία: 1995 – 1999, μόνιμη θέση εργασίας από το 2004
  • Αγαπημένη ταινία: Ο νονός (όλη η τριλογία)
  • Αγαπημένη μουσική: Παλιά κομμάτια, ροκ, ποπ, ραπ, ρέγγε
  • Ξέρετε ότι: Είμαι ερασιτέχνης αμπελουργός. Μια φορά τον χρόνο πηγαίνουμε στη Σλοβενία με όλη την οικογένειά μου για τον τρύγο.