Portrait of Donna Neil, Linde cylinder filler in filling yard

Η πλήρωση κυλίνδρων είναι προσωπική υπόθεση

Donna Neillχειρίστρια πλήρωσης κυλίνδρων

Η Donna Neill εργάζεται στην πλήρωση κυλίνδρων με αέριο. Φαίνεται μια σχετικά μηχανική διαδικασία αλλά στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ υπεύθυνη. Μάθετε περισσότερα…

Η θέση της απαιτεί υψηλή συγκέντρωση στην κάθε λεπτομέρεια και μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια. Η Donna δεν είναι μόνον υπεύθυνη για την προσωπική της ασφάλεια και την ασφάλεια των συναδέλφων της. Παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής πολλών ανθρώπων. Συνήθως εκείνοι που ωφελούνται από την εργασία της είναι άγνωστοι. Αλλά ο αντίκτυπος που επιτυγχάνει δεν είναι ένα ξένο συναίσθημα.

Νιώθω περήφανη γνωρίζοντας ότι η δουλειά που κάνω βοηθάει κάποιον.

Τι σε έφερε, λοιπόν, στη Linde;
Από πολύ παλιά ενδιαφερόμουν για αυτό το είδος εργασίας. Από το σχολείο κιόλας! Ήμουν το μόνο κορίτσι που ασχολούνταν με μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές – εγώ και 35 αγόρια! Από τότε ξεκίνησα να απασχολούμαι στη βαριά βιομηχανία. Μου αρέσει να εργάζομαι με τα χέρια μου.

Πώς είναι η μέρα σου στη δουλειά;
Στην πρώτη βάρδια, που ξεκινάει στις 6.30, είμαι συνήθως η πρώτη που έρχεται. Θέτω τον συμπιεστή σε λειτουργία και ανάβω τον βραστήρα μας. Μαζευόμαστε σιγά-σιγά όλοι και ξεκινάμε: κάνουμε διαλογή, έλεγχο και πλήρωση των κυλίνδρων. Η δουλειά μας απαιτεί μεγάλη ακρίβεια. Αν εκτελείς πλήρωση ιατρικού οξυγόνου, για παράδειγμα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει λιπαντική ουσία στις βαλβίδες που θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη. Έτσι, πρέπει να ελέγξεις τον κύλινδρο με τον φακό σου. Ο έλεγχος του βιομηχανικού οξυγόνου γίνεται με ενδοσκόπιο. Τέλος, αφού γεμίσει ο κύλινδρος, ελέγχουμε την παροχή και εντοπίζουμε ενδεχόμενες διαρροές με ειδικά εργαλεία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζεις καθημερινά
Η ασφάλεια. Είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Να φτάσω στη δουλειά μου με ασφάλεια, να εργαστώ με ασφάλεια, να βεβαιωθώ ότι όλοι γύρω μου είναι ασφαλείς και να επιστρέψω σπίτι μου σώα και αβλαβής. Ποτέ δεν θα υποχωρήσω σε θέμα ασφάλειας για να πιάσω έναν ποσοτικό στόχο. Για παράδειγμα, ελέγχω 180 κυλίνδρους ιατρικού οξυγόνου κάθε μέρα – και ο 180ος κύλινδρος πρέπει να ελεγχθεί σύμφωνα με τα ίδια ακριβώς κριτήρια όπως ο πρώτος. Είμαι άνθρωπος των κανόνων. Αν υπήρχαν 120 κανόνες ασφάλειας, θα τους τηρούσα όλους.

Βλέπεις τον αντίκτυπο της εργασίας σου στην καθημερινή του εφαρμογή
Ναι, αν και οι τελικοί χρήστες είναι πολλοί και διαφορετικοί. Για παράδειγμα, κάποιοι κύλινδροι καταλήγουν στα διάσημα ναυπηγεία του Μπέλφαστ για εργασίες συγκόλλησης. Άλλοι χρησιμοποιούνται σε χώρους εστίασης και ξενοδοχεία. Είναι πολύ περίεργο: Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν έξω από ένα μπαρ και είδα κυλίνδρους. «Εμείς τους γεμίζουμε αυτούς», είπα μέσα μου!’

Τι είναι αυτό που σε κάνει περήφανη για την εργασία σου
Πριν λίγο καιρό αισθάνθηκα πραγματικά να δένομαι με το καθαυτό αντικείμενο της δουλειάς μου. Επισκέφθηκα κάποιον στη μονάδα εντατικής θεραπείας μιας καρδιολογικής κλινικής. Μπαίνοντας, είδα τη συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης και έναν από τους κυλίνδρους μας. Αναρωτήθηκα αν τον είχα γεμίσει εγώ. Η καρδιά μου σφίχτηκε. Νιώθω περήφανη γνωρίζοντας ότι η δουλειά που κάνω βοηθάει κάποιον.

Image showing a Linde cylinder filler filling a cylinder
Image showing Donna Neil, Linde cylinder filler, smiling with colleague

Σύντομες πληροφορίες

  • Περιοχή: Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία
  • Ξεκίνησε στη Linde: 2012
  • Χόμπι: Ψάρεμα
  • Αγαπημένη ταινία: Η μελωδία της ευτυχίας
  • Αγαπημένη μουσική: Κάντρι και γουέστερν – Kenny Rogers, Dolly Parton
  • Ξέρετε ότι: Είμαι η μοναδική γυναίκα χειρίστρια πλήρωσης κυλίνδρων στην Ιρλανδία!
Image showing Donna Neil, Linde cylinder filler, fishing on lake