Η Linde στον κόσμο #1: Νέα γραφεία στο Νιου Τζέρσεϊ

Περιοχή: Linde Americas HQ, 200 Somerset Corporate Blvd, Bridgewater, Somerset County, NJ, USA Στην πρώτη περιήγησή μας στις περιοχές του κόσμου που βρίσκεται η Linde, θα ταξιδέψουμε στην επονομαζόμενη «πολιτεία των κήπων», στη νέα κεντρική έδρα της Linde Αμερικής. Η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού και ειδική επικοινωνίας της εταιρείας Vinita Abraham, μας ενημερώνει αναλυτικά για την καθημερινή ζωή στο ολοκαίνουριο κτίριο στο Μπριτζγουότερ και μας εξηγεί τον κώδικα συμπεριφοράς στους χώρους των γραφείων και τις αίθουσες συσκέψεων!

Η μετακόμιση...

Τον Ιούνιο του 2016, αποχαιρετίσαμε το Μάρρεϊ Χιλ στη Νιου Πρόβιντενς του Νιου Τζέρσεϊ, την περιφερειακή έδρα της Linde Αμερικής από τη δεκαετία του 1940. Το κτίριο ήταν παλιό και εμείς είχαμε αυξηθεί πολύ σε αριθμό. Δεν ήταν όμως μόνον αυτός ο λόγος: ήταν και μια κίνηση στρατηγικής. Θέλαμε η έδρα μας να αντανακλά την εικόνα μας και να προσελκύει εργαζόμενους. Έτσι, επιλέξαμε ένα νεότερο, υπερσύγχρονο κτίριο στο Somerset Corporate Centre, στο Μπριτζγουότερ του Νιου Τζέρσεϊ. Βρεθήκαμε κοντά με άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Johnson & Johnson και η εταιρική επωνυμία και ταυτότητα της Linde κατέκτησε τη δική της θέση! Φύγαμε από το Μάρρεϊ Χιλ μια Παρασκευή και ξεκινήσαμε εδώ τη Δευτέρα όπου μας υποδέχτηκαν με καφέ και γλυκά. Η πρώτη μέρα ήταν καταπληκτική!

Η περιοχή...

Το Νιου Τζέρσεϊ, η «πολιτεία των κήπων», είναι η 4η μικρότερη σε έκταση, η 11η μεγαλύτερη σε πληθυσμό και η 3η πιο πλούσια πολιτεία στις ΗΠΑ! Έχει πλούσια ιστορία αυτοχθόνων Αμερικανών και αποίκων και χαρακτηρίζεται από έντονη πολυπολιτισμικότητα. Το Μπριτζγουότερ είναι μια κωμόπολη 44.500 κατοίκων με εμφανές το πολυπολιτισμικό στοιχείο. Εκτός από πολυπολιτισμικό, είναι και κοσμοπολίτικο και το εκπαιδευτικό του σύστημα θεωρείται από τα καλύτερα της πολιτείας. Αν σχεδιάζαμε έναν κύκλο με τα σημεία που βρίσκονται οι κατοικίες των εργαζόμενών μας, το Μπριτζγουότερ θα βρισκόταν μάλλον στο κέντρο – με πολύ καλό δίκτυο πρόσβασης. Κοντά βρίσκονται επίσης η πόλη του Τζέρσεϊ και η πόλη της Νέας Υόρκης.

Το κτίριο...

Το κτίριο είναι αρκετά πρόσφατο. Με πρόσοψη από γυαλί, φωτεινό, ευάερο και ευρύχωρο. Η θέα είναι πραγματικά γραφική. Συστεγαζόμαστε με την Mazda και την Cognizant, μια εταιρεία πληροφορικής. Η καντίνα, ή η καφετέρια όπως την αποκαλούν οι Αμερικανοί, σερβίρει πολύ καλό φαγητό σε λογικές τιμές. Στο ισόγειο υπάρχει γυμναστήριο κοινό για όλους. Στο κτίριο στεγάζονται όλα τα βασικά τμήματα της εταιρείας: Εγώ βρίσκομαι στον 6ο όροφο με τα υπόλοιπα διοικητικά τμήματα. Γύρω από το κτίριο υπάρχουν χαραγμένα πεζοπορικά μονοπάτια για να κάνετε τον περίπατό σας στο δάσος.

Το περιβάλλον εργασίας…

Εκτός από τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη, οι υπόλοιποι εργάζονται σε ενιαίους χώρους με ενδιάμεσα χωρίσματα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, γι' αυτό θα σας εξηγήσω! Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά γραφεία με χωρίσματα, τοποθετημένα σε σειρές ανά τρία. Η επιφάνεια εργασίας είναι μεγάλη και οι καρέκλες πολύ άνετες! Τα ψηλά γραφεία κερδίζουν ολοένα έδαφος τελευταία και σίγουρα θα συναντήσετε κάποιον να εργάζεται όρθιος πίσω από ένα χώρισμα ή σε κάποια αίθουσα. Όταν εργάζεστε στο ατομικό γραφείο σας, πρέπει να θυμάστε να τηρείτε τον κώδικα συμπεριφοράς που ισχύει για τους ενιαίους χώρους. Πρέπει, δηλαδή, να μιλάτε με «φωνή γραφείου» – χαμηλόφωνα, σεβόμενοι τους άλλους και χρησιμοποιώντας ακουστικά στις τηλεφωνικές κλήσεις. Όταν πρέπει να κάνετε μια γρήγορη συνεννόηση, μπορείτε να μεταφερθείτε σε κάποιον από τους χώρους συσκέψεων – δηλαδή, σε μικρές αίθουσες στις οποίες δεν γίνεται εκ των προτέρων κράτηση.

Η κοινωνική διάσταση…

Κάθε όροφος διαθέτει τη δική του μικρή κουζίνα – έναν χώρο που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης! Οφείλω να ομολογήσω ότι ο καφές μας είναι εκπληκτικός – και για εμένα προσωπικά, είναι πολύ σημαντικό! Βέβαια, η πιο πολυσύχναστη ώρα είναι κυρίως η μεσημεριανή. Όταν δεν τρώμε στην καντίνα, πηγαίνουμε για φαγητό σε μικρές παρέες με ένα αυτοκίνητο στο κοντινό εμπορικό κέντρο ή σε γειτονική πόλη. Το εμπορικό κέντρο Bridgewater Commons είναι από τα μεγαλύτερα του Νιου Τζέρσεϊ και εκεί θα βρείτε όλα τα είδη φαγητού που υπάρχουν στον κόσμο! Τέλος, υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια στην πόλη του Μπριτζγουότερ.

Οι μικρές λεπτομέρειες...

Μία βασική διαφορά με το Μάρρεϊ Χιλ είναι ότι εδώ έχουμε στεγασμένες θέσεις στάθμευσης! Μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό αλλά είμαστε στο Νιου Τζέρσεϊ και πολλές φορές έχουμε πολύ έντονες χιονοθύελλες! Είναι δύσκολο να είσαι έξω στο κρύο και να προσπαθείς να καθαρίσεις το αυτοκίνητό σου από το χιόνι και τον πάγο για να μπορέσεις να πας στο σπίτι σου! Όμως, αυτό που μου αρέσει πραγματικά στο νέο κτίριο είναι ότι τώρα έχουμε πολύ περισσότερη επαφή με τους συναδέλφους μας στη διάρκεια της ημέρας.

Και τέλος, γνωρίζατε ότι…

Το Νιου Τζέρσεϊ έχει περισσότερα άλογα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο από κάθε άλλη πολιτεία! Είναι σπάνιο και ουσιαστικά δεν έχει σχέση με τη Linde, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο!

Η Vinita Abraham εργάζεται στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας της Linde Ηνωμένων Πολιτειών στο Νιου Τζέρσεϊ. Σπούδασε στο ινδικό ινστιτούτο μαζικής επικοινωνίας στο Νέο Δελχί της Ινδίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές επικοινωνίας και ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο Rutgers – το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ. Η Vinita ξεκίνησε να εργάζεται στη Linde το 2010. Όταν δεν εργάζεται, περνάει χρόνο με την οικογένειά της και προσπαθεί να βρίσκει ευκαιρίες να διαβάζει.